Пребарување

2023.11.24 Bishop Stojanov and Apostolic Nuncio in North Macedonia, Luciano Suriani visited parishes and institutions of the Catholic Church in Macedonia

Апостолскиот нунциј Суријани: Разликите не треба да бидат пречка, туку се богатство за сите

Апостолскиот нунциј во Македонија, Н.Е. Лучијано Суријани даде интервју за Радио Марија, во кое одговара на прашања поврзани за соживотот, дипломатските односи со Македонија и впечатоците од животот на Црквата во Македонија.

Апостолскиот нунциј Суријани: Разликите не треба да бидат пречка, туку се богатство за сите

За време на посетата на Радио Марија на 23 ноември 2023 година од страна на бискупот Киро Стојанов и Апостолскиот нунциј во Македонија Н.Е. Монс. Лучијано Суриани, главниот и одговорен уредник на Радио Марија отец Гоце Костов разговараше со Апостолскиот нунциј за неговата служба, за важноста на екуменскиот и меѓурелигискиот дијалог во Македонија, за дипломатските односи помеѓу Светиот Престол и Македонија, како и за неговите впечатоци за Католичката црква во Македонија.

Слушнете го разговорот.

https://www.youtube.com/watch?v=AaC7pnM_3Rc
29 ноември 2023, 10:25